Zwangerschap

Zwangerschapsopvolging

Net een positieve zwangerschapstest in je handen? Of al enkele maanden zwanger?
Iedereen is welkom bij ons!

Door al die veranderingen in je lichaam heb je vast veel vragen. Als vroedvrouw zijn wij het eerste aanspreekpunt tijdens de prille zwangerschap. We volgen je zwangerschap mee op, geven antwoord op al je vragen en bieden een luisterend oor.

In een eerste gesprek, in onze praktijk, leren we elkaar beter kennen en gaan we in op je behoeftes en verwachtingen. Je kan bij onze vroedvrouwen terecht met al je vragen & we lichten onze werking toe tot in detail.

Wat doen we tijdens een zwangerschapsconsult?

•   Een eerste bloedname bij vermoeden van zwangerschap (Hcg bepaling)
•   Bespreken van jullie vragen & klachten
•   Emotionele ondersteuning bieden
•   Een luisterend oor bieden aan jou en je partner
•   Beluisteren van de harttonen van de baby (vanaf 12 weken)
•   Voelen naar de ligging van je kleintje
•   Meten van je buik om de groei van je baby te controleren
•   Controleren je bloeddruk
•   Bloedafname en/of urinestaal indien medisch aangewezen
•   Afnemen van de suikertest wanneer nodig (OGCT)
•   Invullen van je zwangerschapsboekje
•   Individuele infosessies wanneer je hiervoor een afspraak maakte
•   Inplannen van groepssessies zodat jullie goed voorbereid aan het ouderschap kunnen starten
•   Informeren hoe je ons kan bereiken (7d/7d)

Preconceptionele raadpleging ​

Stoppen met anticonceptie, vrijen en zwanger? Was het maar allemaal zo eenvoudig!

Goed geïnformeerd starten aan dit avontuur is erg belangrijk. Tijdens een preconceptioneel consult informeren we over een gezonde levensstijl, vruchtbaarheid, eventuele risico’s, …. We geven inzicht in de menstruele cyclus en doen een bloedafname om samen te bekijken of jouw lichaam klaar is voor een zwangerschap.

Zet samen met ons de stap naar een gezonde zwangerschap, al van voor de conceptie!

HypnoBirthing

Overweeg je een cursus HypnoBirthing? Dan ben je bij vroedvrouwenpraktijk Bewoner aan het juiste adres.
Sanne is HypnoBirthingdocent en geeft met veel enthousiasme groepssessies HypnoBirthing.

Vraag je je af wat Hypnobirthing precies is?
Wel, HypnoBirting is een totaal aanpak die zich richt op het verminderen van angst en spanning tijdens de bevalling. Het leert je diepe ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen en positieve affirmaties om je voor te bereiden op een kalme en natuurlijke geboorte. Het draait allemaal om het vertrouwen op je lichaam en het omarmen van de kracht van geboorte.

Prenatale kinesitherapie

Bij Vroedvrouwenpraktijk Bewonder werkt ook een bekkenbodemkinesiste. Zij heeft bovenop haar opleiding kinesitherapie ook de opleiding bekkenbodemreëducatie gevolgd.

Je kan in de zwangerschap voor het volgende bij haar terecht in onze praktijk te Tongeren:  

Pijnverlichting
: Veel zwangere vrouwen ervaren rugpijn, bekkenpijn en andere ongemakken. Prenatale kinesitherapie kan helpen bij het verminderen van deze pijn en het bevorderen van een comfortabelere zwangerschap.

Spierversterking: Specifieke oefeningen en technieken worden gebruikt om de spieren in de rug, het bekken en de buik te versterken. Dit helpt niet alleen bij het ondersteunen van het groeiende lichaam, maar kan ook bijdragen aan een soepelere bevalling.

Houdingsadvies: Door advies te geven over de juiste houding en lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap, kunnen kinesitherapeuten helpen om problemen en ongemakken te voorkomen.

Fertiliteitscounseling

Bij Saskia, onze feritilteitscounselor kan je terecht wanneer je opzoek bent naar extra ondersteuning wanneer zwanger worden moeizaam gaat of als je in een fertiliteitstraject terecht bent gekomen. Saskia biedt emotionele steun en begeleiding tijdens het hele vruchtbaarheidsproces Ze zorgt ervoor dat je een geïnformeerde beslissing kan nemen en biedt een veilige ruimte om je zorgen en angsten te uiten. Als fertiliteitscounselor staat Saskia klaar om je te begeleiden op de reis naar het vervullen van je kinderwens. Mocht deze kinderwens onvervuld blijven steunt ze je en doorloopt samen met jou de opties die er dan nog zijn. 

Als het anders loopt​

Soms loopt een zwangerschap anders dan verwacht. Wisten jullie dat je bij onze vroedvrouwen ook terecht kunnen voor (vroeg) zwangerschapsverlies, verlies van je (ongeboren) kindje, het ontvangen van minder goed nieuws tijdens je zwangerschap of het moeten maken van niet evidente keuzes met betrekking tot je zwangerschap?

Het is belangrijk dat jullie tijdens deze intense periode zowel medische als emotionele ondersteuning krijgen. Zo nodig kunnen we bijkomend rekenen op een breed netwerk van gespecialiseerde zorgverleners.

Onze workshops

Een prenatale workshop die jullie optimaal voorbereid op arbeid, bevalling, het ouderschap en borstvoeding of een gezellige mama circle om te verbinden met
andere prille mama’s of zwangere?

 

Wij bieden een mooi aanbod aan boeiende groepsworkshops.

Afspraak maken

Fijn dat je een afspraak wilt maken! We kijken ernaar uit om je binnenkort (weer) te zien!

  • Online kan je enkel consulten in onze praktijk inplannen, geen huisbezoeken.
  • Als je moeite hebt met het vinden van een beschikbaar plekje maak je dan geen zorgen! Neem gewoon contact met ons op. Bel ons of vul het contactformulier in en we vinden samen een oplossing.
  • Let er bij het maken van een afspraak bij één van onze vroedvrouwen op dat je in het werkingsgebied van je gekozen vroedvrouw woont.
  • Het adres van onze praktijk is: Eeuwfeestwal 16 bus 1, 3700 Tongeren.
  • Breng steeds mee: een klevertje van de mutualiteit, je zwangerschaps- / kindboekje & eventuele bloedresultaten (mag ook digitaal).

 

We kunnen niet wachten om je te ontmoeten! Tot snel!

Laden...

*Nog vragen over een workshop of eventuele afspraak? Neem dan zeker even contact op!