Welkom bij vroedvrouwenteam Bewonder​

Ons team van ervaren vroedvrouwen & multidisciplinaire zorgprofessionals staat klaar om je te begeleiden met gepersonaliseerde zorg en aandacht. Je kan bij ons terecht vanaf zwangerschapswens tot je kindje 1 jaar oud is. We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten.

Ons team

Sanne

Zaakvoerder
Vroedvrouw Lactatiekundige Hypnobirthingdocent

Jolien

Vroedvrouw

Heidi

Vroedvrouw

Gudrun

Pediatrische Kinesitherapie

Lore

Prenatale kinesitherapie Postnatale kinesitherapie

Saskia

Draagconsulent Fertiliteitscounselor

Sanne

Ik ben Sanne Schoubben, coördinerend vroedvrouw en lactatiekundige bij vroedvrouwenpraktijk Bewonder, mama van drie toffe kids (°2013,2015 & 2019) & vrouw van Roel.

In 2011 studeerde ik af als vroedvrouw en deed nadien meer dan 10 jaar ervaring op in een ziekenhuissetting zowel op de afdeling materniteit, verloszaal als neonatologie. In 2016 begon ik mijn eigen vroedvrouwenpraktijk. In 2022 zei ik het ziekenhuis definitief vaarwel en werk ik met veel passie uitsluitend in de thuiszorg.

Na een extra opleiding mag ik mezelf ook lactatiekundige noemen. Een postgraduaat dat me samen met tal van bijscholingen, nog meer inzicht gaf in borstvoedingsbegeleiding. Ik durf mezelf dan ook een borstvoedingsexpert te noemen.

Door het enorme succes van mijn eigen praktijk, de vele aanvragen en het verder willen uitbouwen van ons zorgaanbod, ben ik op zoek gegaan naar collega’s om zo Vroedvrouwenpraktijk Bewonder te laten groeien. Een echte succesformule want zo is er voor jou 365 dagen per jaar zorg door een hecht, professioneel en tof team.

Waar ik trots op ben? Onze prachtige praktijk in het centrum van Tongeren. Van hieruit kunnen wij de beste zorg bieden aan zwangeren maar jullie ook onder één dak multidisciplinaire zorg bieden. Want ja, niet alleen vroedvrouwen maar ook kinesisten, een draagconsultente en fertiliteitscounselor staan hier voor je klaar. In de toekomst zal ik dit aanbod zeker nog verder uitbreiden.

Het leukste aan mijn job, naast de mooiste babylachjes, vind ik de babbeltjes. Steeds weer nieuwe mensen leren kennen, met hun eigen verhaal, hun eigen noden, hun eigen karakter maar bovenal hun eigen krachten, buikgevoel, dromen en verwachtingen. Het is enorm boeiend. Ik vind het belangrijk om ouders bij te staan, daarom niet steeds met een oplossing maar nog belangrijker: met een luisterend oor.

Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten!

Sanne

Tel: 0476 29 48 38

Werkregio : Tongeren, Hoeselt, Bilzen & Riemst

Jolien

Jolien

Tel: 0471 74 46 35

Werkregio : Tongeren, Hoeselt, Bilzen & Riemst

Ik ben Jolien Smits, goedlachse vroedvrouw, liefdevolle partner van Wim en baasje van ons hondje Milo .

Vroedvrouw zijn, dat leek me van kleins af aan al de mooiste job. Een job waarin steeds weer een nieuw levenspad ontstaat, telkens weer een wonder. Het is zo bijzonder om mensen te mogen begeleiden op deze weg!

In mijn voorgaande job bij Kind & Gezin merkte ik dat mijn interesse en hart uitgaan naar de opvolging van (aanstaande) ouders tijdens hun zwangerschap en kraamperiode. In 2020 maakte ik de keuze om te stoppen bij kind en gezin en als zelfstandig vroedvrouw te starten.

Teamwork makes the dream work! Dat was dan ook mijn motto om te starten bij Vroedvrouwenpraktijk Bewonder. Ik kan nu met kennis, ervaring en passie werken in een leuk en enthousiast team. Hierdoor kunnen jullie genieten van één vaste vroedvrouw voor al jullie zorgen en is er bij afwezigheid ook de mogelijkheid om door één van onze toffe collega’s opgevolgd te worden.

Ik ontdekte dat de thuiszorg niet mijn job is, maar eerder mijn passie.

Naast vroedvrouw in de eerste lijn kan je me ook terugvinden in het ziekenhuis. Hier werk ik nog deeltijds op de afdeling verloskamer, materniteit en neonatologie.

Waar ik mega blij van word? Op huisbezoek gaan en aanvoelen dat ik echt iets heb kunnen betekenen. Dat ouders opgelucht zijn, ik hen overtuigd heb dat ze goed bezig zijn of hen met één van mijn vele tips vooruit heb kunnen helpen. Een zalig gevoel!

Hopelijk tot snel…

Heidi

Ik ben Heidi Lenaerts, heel graag mama van Marie, Pierre en Louise.

Ondertussen zijn mijn kinderen niet meer zo klein maar elke dag maakten/maken ze me een beetje meer “wijzevrouw”.

Lang voor ik wist wat een job als vroedvrouw allemaal inhoudt was ik er zeker van dat ik dit wilde worden. Een keuze die me nog elke dag blij maakt.

Na mijn afstuderen startte ik meteen in het ziekenhuis van Rocourt. Mijn werk op de materniteit, verloszaal en hoog-risico zwangerschappen leerde me inspelen op de meest onverwachte en uiteenlopende situaties. Ik leerde er vloeiend Frans, alors familles françaises: En tant que sage-femme, je suis heureuse de vous prodiguer des soins chaleureux dans votre langue maternelle.

Omdat mijn moederhart meer thuis wilde zijn met de kinderen, startte ik in 2014 als zelfstandige vroedvrouw. Eindelijk had ik dé job van mijn leven gevonden! Omdat samen werken werkt maakte ik uiteindelijk de stap naar vroedvrouwenpraktijk Bewonder.

Naast vroedvrouw werk ik ook nog een klein deeltje als verpleegkundige waardoor ik me frequent bijschool in de algemene gezondheid, zowel op lichamelijke als mentaal vlak. Ik pluk hier dagelijks de vruchten van in mijn job als vroedvrouw.

Waar mijn hart een sprongetje van maakt? Ouders en hun kindje na jaren weer tegenkomen, zien hoe dat kleine baby’tje is uitgegroeid tot een kindje en samen terugkijken op de eerste weken na de geboorte. Of een koppel dat bij mij terecht komt na mond aan mond reclame. Ik zie dit als het grootste compliment.

Ik kijk er naar uit om samen met jullie het [be]wonderlijke pad van het ouderschap te bewandelen.

Heidi

Tel: 0494 92 83 69

Werkregio : Kortessem, Alken, Wellen, Diepenbeek, Heers & Borgloon

Gudrun

Gudrun

Tel: 0476 45 88 86

Werkregio : Enkel aanwezig in de praktijk.

Ik ben Gudrun Goffin, kinesitherapeute gespecialiseerd in kindjes en naast partner van Brecht ook mama van Nore en Fien.

Al vanaf mijn opleiding tot kinesitherapeut, ondertussen al meer dan 20 jaar geleden, ben ik gepassioneerd door de motorische ontwikkeling van jonge kinderen. Sinds ik afstudeerde werk ik als kinesitherapeut met baby’tjes en kinderen en heb dus heel wat werkervaring in mijn rugzak. In de loop van de jaren heb ik me door tal van opleidingen extra gespecialiseerd in de opvolging van de motorische ontwikkeling bij kinderen.

Waarom ik naast mijn eigen praktijk ben gaan werken bij Vroedvrouwenpraktijk Bewonder? Omdat ik voelde dat er veel nood is aan gespecialiseerde zorg aan baby’tjes.
Vooral baby’s met een voorkeurshouding of een vertraagde motorische ontwikkeling zoals moeilijkheden met buikligging, niet tot kruipen komen, poepschuiven, … Kunnen rekenen op mijn zorg.

Voor de volledigheid geef ik je een overzichtje wat ik voor jou kan betekenen:

 1. Hulp bij afplatting van het hoofdje (Plagiocephalometrie)
 2. Begeleiding van baby’s met bij vertraging in hun motorische ontwikkeling (vroegbegeleiding)
 3. Ademhalingskinesitherapie voor baby’s en kinderen
 4. Neuromotorische begeleiding – Bobath-Therapie (NDT)
 5. Psychomotorische begeleiding van de grove en fijne motoriek
 6. Bedplassen na de leeftijd van 5 jaar

Je kan me na een doorverwijzing van je (kinder)arts raadplegen. Tijdens een consultatie zal ik al je vragen over de motorische ontwikkeling van je kleine ukkie beantwoorden en jullie op weg helpen naar een vlotte motorische ontwikkeling.

Lore

Ik ben Lore Simons, pre- en postnatale kinesitherapeute, gehuwd met Kristof & sinds 2023 mama van schattige Lio.

Ik volgde een postgraduaat bekkenbodemreëducatie waardoor ik perfect aansluit bij vroedvrouwenpraktijk Bewonder.

Soms vragen (toekomstige)mama’s zich af of bekkenbodemkine wel nuttig is voor hen. Het antwoord is altijd: ja! Pre- en postnatale kinesitherapie heeft een essentiële rol in het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van zwangere en (pas) bevallen vrouwen.

Voordelen van pre- en postnatale kinesitherapie:

Prenatale kinesitherapie:

 • Pijnverlichting: Veel zwangere vrouwen ervaren rugpijn, bekkenpijn en andere ongemakken. Prenatale kinesitherapie kan helpen bij het verminderen van deze pijn en het bevorderen van een comfortabelere zwangerschap.
 • Spierversterking: Specifieke oefeningen en technieken worden gebruikt om de spieren in de rug, het bekken en de buik te versterken. Dit helpt niet alleen bij het ondersteunen van het groeiende lichaam, maar kan ook bijdragen aan een soepelere bevalling.Houdingsadvies: Door advies te geven over de juiste houding en lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap, kunnen kinesitherapeuten helpen om problemen en ongemakken te voorkomen.

Postnatale kinesitherapie:

 • Herstel na de bevalling: Na de bevalling is het belangrijk om het lichaam te helpen herstellen. Postnatale kinesitherapie richt zich op het versterken van de bekkenbodemspieren, het bevorderen van een goede lichaamshouding en het stimuleren van een gezond herstel.
 • Diastase-recti-revalidatie: Sommige vrouwen ontwikkelen diastase recti, waarbij de rechte buikspieren wijken. Met gerichte oefeningen en begeleiding kan postnatale kinesitherapie helpen om deze spieren weer samen te brengen.
 • Algemene conditie en welzijn: Postnatale kinesitherapie helpt vrouwen bij het opbouwen van hun conditie, het geleidelijk hervatten van dagelijkse activiteiten en het bevorderen van hun algehele welzijn na de bevalling.

Pre- en postnatale kinesitherapie is steeds op voorschrift van je huisarts of gynaecoloog.
Hopelijk kies jij snel voor jezelf! Tot dan…

Lore

Tel: 0494 70 20 84

Werkregio : Enkel aanwezig in de praktijk.

Saskia

Saskia

Tel: 0477 47 14 89

Werkregio : Enkel aanwezig in de praktijk.

Hoi Hoi, Ik ben Saskia van der Laak, draagconsulent en fertiliteitscounseler. Daarnaast ben ik ook mama van Margot en Victor en al lekker lang gehuwd.

Al sinds mijn opleiding tot vroedvrouw ben ik gepassioneerd door alles wat te maken heeft met fertiliteit, kinderwens, zwangerschap, bevalling, kraamtijd, hechting, etc.

Ik werkte in een fertiliteitskliniek waar ik veel koppels mocht begeleiden in hun zwangerschapswens. Ik studeerde om deze reden ook bij tot fertiliteitscounselor waardoor ik met veel liefde koppels begeleid voor wie zwanger worden niet vanzelfsprekend is.

Toen ik zelf moeder werd, merkte ik al gauw dat zowel mijn kinderen als ikzelf nood aan nabijheid hadden. Omdat tegelijkertijd het leven van me verwachtte dat ik gewoon weer mee zou draaien, ging ik op zoek naar een manier om dit te combineren. Zo ontstond mijn liefde voor het dragen. Een liefde die ik graag met anderen deel. De logische volgende stap was dan ook het volgen van de opleiding tot draagconsulente.

Ik heb al heel wat ouders en verzorgers mogen leren om op een veilige en comfortabele manier te dragen. Maar niet alleen leer ik je je baby dragen; in samenspraak met je arts, vroedvrouw of kinesist kan ik je ook leren hoe je een draagdoek kunt inzetten bij bekkenklachten!
Zelf liet ik de échte vroedvrouwenzorg achter me en werk met veel liefde verder als draagconsculent & fertiliteitscounselor.

Doei!

Afspraak maken

Fijn dat je een afspraak wilt maken! We kijken ernaar uit om je binnenkort (weer) te zien!

 • Online kan je enkel consulten in onze praktijk inplannen, geen huisbezoeken.
 • Als je moeite hebt met het vinden van een beschikbaar plekje maak je dan geen zorgen! Neem gewoon contact met ons op. Bel ons of vul het contactformulier in en we vinden samen een oplossing.
 • Let er bij het maken van een afspraak bij één van onze vroedvrouwen op dat je in het werkingsgebied van je gekozen vroedvrouw woont.
 • Het adres van onze praktijk is: Eeuwfeestwal 16 bus 1, 3700 Tongeren.
 • Breng steeds mee: een klevertje van de mutualiteit, je zwangerschaps- / kindboekje & eventuele bloedresultaten (mag ook digitaal).

 

We kunnen niet wachten om je te ontmoeten! Tot snel!

Laden...

*Nog vragen over een workshop of eventuele afspraak? Neem dan zeker even contact op!