HypnoBirthing

Overweeg je een cursus HypnoBirthing? Dan ben je bij vroedvrouwenpraktijk Bewoner aan het juiste adres.
Sanne is HypnoBirthingdocent en geeft met veel enthousiasme groepssessies HypnoBirthing.

Vraag je je af wat Hypnobirthing precies is?
Wel, HypnoBirting is een totaal aanpak die zich richt op het verminderen van angst en spanning tijdens de bevalling. Het leert je diepe ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen en positieve affirmaties om je voor te bereiden op een kalme en natuurlijke geboorte. Het draait allemaal om het vertrouwen op je lichaam en het omarmen van de kracht van geboorte.

Voordelen HypnoBirthing

Vermindert angst

Met HypnoBirthing leer je omgaan met angstige gedachten en deze om te zetten in positieve energie. Zo kun je met rust en zelfvertrouwen naar de bevalling uitkijken

Bevordert een soepele bevalling

De ontspanningstechnieken verminderen spierspanning en bevorderen een vlotte bevalling, waardoor het proces mogelijk sneller verloopt.

Versterk de band met je partner

Hypnobirthing omvat partneroefeningen, waardoor jullie samen deze bijzondere ervaring kunnen delen en een diepere band kunnen ontwikkelen.

Minder kans op een epidurale verdoving

Door je focus op ontspanning, kunnen natuurlijke pijnverlichtende hormonen vrijkomen. Dit vermindert vaak de behoefte aan medicatie voor pijnbestrijding.

Je hebt een positieve mindset

De cursus helpt je om je geboorte met positieve verwachtingen te benaderen, waardoor je met meer vertrouwen en veerkracht de bevalling tegemoet treedt.

Wat is inclusief bij de groepssessies HypnoBirthing?

  • Volledige Hypnobirthing-cursus: Je krijgt toegang tot alle lessen en materialen die je nodig hebt om Hypnobirthing onder de knie te krijgen. Dit omvat diepgaande ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen, positieve affirmaties en praktische tips voor een kalme bevalling.
  • Cursusmateriaal: Je ontvangt een uitgebreid cursusboek & audiobestanden om thuis te oefenen. Deze materialen zullen je ondersteunen bij het integreren van Hypnobirthing in je dagelijkse routine.
  • Groepslessen: 5 wekelijkse lessen om alles over HypnoBirthing onder de knie te krijgen zodat je samen met je partner een prachtige geboorte kan beleven.
  • Groepssfeer: Je maakt deel uit van een ondersteunende groep aanstaande moeders en partners die dezelfde reis doormaken. Het delen van ervaringen, vragen ensuccessen met gelijkgestemden zal je zelfvertrouwen vergroten en je voorbereiden op een krachtige geboorte.
  • Praktische informatie: Naast de ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen, leer je ook over de fysiologie van bevalling en hoe je goed geïnformeerd keuzes kunt maken tijdens het geboorteproces.

Kortom, het cursusgeld omvat een allesomvattende ervaring die je niet alleen voorbereidt op een kalme geboorte, maar ook de band met je partner versterkt en je mentaal en emotioneel ondersteunt.

Kan ik ook een privécursus volgen?

Vul eventjes het contactformulier in en ik bezorg je zo snel mogelijk alle info.

Q&A HypnoBirthing: