Pril zwanger: wat moet je echt weten – Online Cursus

Overweeg je om zwanger te worden en wil je alles op voorhand weten? Of mogen we je al feliciteren met je prille zwangerschap? Hoe dan ook: het prille begin van het ouderschap is een spannende en bijzondere fase die vaak veel vragen met zich meebrengt. Nog vaker zoeken ouders hun weg via het internet waar ze té veel en vaak tegenstrijdige info tegenkomen. Deze overdaad aan tegenstrijdige info maakt je vaak onzeker.

Deze cursus kan je best volgen tussen je zwangerschapswens en 13 weken zwangerschap.
Eén van onze vroedvrouwen staat klaar om je te begeleiden en te informeren over verschillende belangrijke onderwerpen. Hier enkele topics die in de cursus aan bod komen:

 1. Zwangerschapszorg en prenatale onderzoeken: We bespreken het belang van regelmatige prenatale zorg en onderzoeken, inclusief bloedtesten en echografieën, om de gezondheid van jou en je baby te waarborgen.
 2. Voeding en gezondheid: Ontdek welke voedingsstoffen essentieel zijn tijdens de zwangerschap en hoe je een gezond dieet kunt samenstellen voor een optimale groei en ontwikkeling van je baby. We gaan ook in op de voedingsmiddelen die je best kan vermijden tijdens de zwangerschap.
 3. Omgaan met zwangerschapskwaaltjes: Leer omgaan met veelvoorkomende zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, vermoeidheid en rugpijn, en ontdek effectieve remedies om je comfortabeler te voelen.
 4. Beweging en zwangerschap: Ontdek welke veilige oefeningen je kunt doen tijdens de zwangerschap om fit te blijven en eventuele fysieke ongemakken te verminderen.
 5. Veranderingen in je lichaam: Begrijp hoe je lichaam verandert tijdens de zwangerschap en wat je kunt verwachten op fysiek en emotioneel gebied.
 6. Binding met je baby: Leer technieken om een sterke band op te bouwen met je baby nog voor de geboorte, en ontdek de voordelen van vroeg contact.
 7. Gezonde leefstijl tijdens de zwangerschap: Bespreek het belang van het vermijden van schadelijke stoffen, zoals alcohol en roken, en het bevorderen van een gezonde levensstijl voor jou en je baby.
 8. De rol van de partner: Betrek je partner bij de zwangerschap en bevalling, en ontdek hoe hij/zij een belangrijke steun kan zijn tijdens deze periode.
 9. Administratie in de zwangerschap: Leer hoe je je administratie op orde kunt brengen voor de komst van je baby. We bespreken zaken zoals het regelen van zwangerschapsverlof, het aanvragen van kinderbijslag en het bekijken van je zorgverzekering voor de bevalling.
 10. Kinderopvang  & worklife balance: Dachten jullie al aan kinderopvang? Wie uit jullie netwerk zal mee de baby opvangen en hoe zorg je er zelf voor dat je voldoende aanwezig bent in het eerste levensjaar van je kleintje. Ouderschapsverlof, moederschapsrust & vaderschapsrust komen aan bod.

 

Onze Pril Zwanger Cursus biedt een veilige en informatieve omgeving waar je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen met andere aanstaande moeders. We kijken er naar uit om je te verwelkomen en je te ondersteunen bij deze bijzondere fase in je leven!

Schrijf je nu in en zet de eerste stap op weg naar een gelukkige en gezonde zwangerschap!

 

Praktisch:

 • Online 
 • Telkens van 20u-21u
 • 10 € per mama
 • Groepsworkshop
 • De online link ontvang je enkele uren voor de workshop

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar