Eerste hulp bij baby’s (EHBB)

Een ongeluk is snel gebeurd, zeker met kleine kindjes in huis. Hoewel een kusje op een pijntje vaak wonderen kan doen, zijn er momenten dat dit niet voldoende is. Daarom ontwikkelden we deze EHBB-cursus, oftewel Eerste Hulp Bij Baby’s en Kinderen, dé cursus om juist te leren reageren in een noodsituatie.

Dit is geen standaard cursus die je volgt, maar een investering in de veiligheid van je gezin. Het leert je essentiële vaardigheden om correct te handelen in noodsituaties, of het nu gaat om een schaafwond, een bloedneus of een échte verstikking.

Stel je voor dat je weet hoe je snel en doeltreffend kunt reageren wanneer je kleintje je het meest nodig heeft. Dat gevoel van vertrouwen is onbetaalbaar!.
Dit en nog veel meer leer je in onze EHBB cursus:

 1. Reanimatie bij baby’s en kinderen: Leren hoe je effectief kunt reanimeren bij een baby of kind in geval van een ademhalings- of hartstilstand.
 2. Beademingstechnieken: Het aanleren van juiste beademingstechnieken om zuurstof toe te dienen aan baby’s en kinderen die moeite hebben met ademhalen.
 3. Verstikking en verslikking: Herkennen van tekenen van verstikking en leren hoe je op de juiste manier kunt handelen om een voorwerp te verwijderen dat de luchtwegen blokkeert.
 4. Eerste hulp bij bloedingen en verwondingen: Leren hoe je wonden kunt schoonmaken, verbinden en stoppen met bloeden.
 5. Bewusteloosheid: Het herkennen van tekenen van bewusteloosheid en het nemen van de juiste stappen om hulp te bieden.
 6. Brandwonden en letsels door hitte/kou: Het verzorgen en behandelen van brandwonden en verwondingen door hitte of kou.
 7. Allergische reacties: Leren hoe je moet reageren op allergische reacties en het toedienen van medicatie indien nodig.
 8. Koortsstuipen en epilepsie: Het begrijpen en omgaan met koortsstuipen en epileptische aanvallen bij kinderen.
 9. Vergiftiging: Herkennen van vergiftigingsverschijnselen en het nemen van de juiste maatregelen om eerste hulp te bieden.
 10. Breuken en botletsels: Leren hoe je een gebroken bot kunt herkennen en het bieden van eerste hulp bij botletsels.

 

Ook grootouders, babysitters, ooms, tantes – iedereen die betrokken is bij de zorg voor je kinderen – is welkom!

 

Praktisch:

 • Eeuwfeestwal 16 – Tongeren
 • Telkens van 10u-12u
 • 45 € per persoon (als koppel dien je 2 inschrijvingen te doen)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Eerste hulp bij baby’s (EHBB) | 25 mei 2024 (10u-12u)
25/mei
45,00
0 beschikbaar
Uitverkocht
Eerste hulp bij baby’s (EHBB) | 15 juni 2024 (10u-12u30)
zaterdag 15 juni 2024
45,00
3 beschikbaar