Ik ben Jolien Smits, goedlachse vroedvrouw, liefdevolle partner van Wim en baasje van ons hondje Milo .

Vroedvrouw zijn, dat leek me van kleins af aan al de mooiste job. Een job waarin steeds weer een nieuw levenspad ontstaat, telkens weer een wonder. Het is zo bijzonder om mensen te mogen begeleiden op deze weg!

In mijn voorgaande job bij Kind & Gezin merkte ik dat mijn interesse en hart uitgaan naar de opvolging van (aanstaande) ouders tijdens hun zwangerschap en kraamperiode. In 2020 maakte ik de keuze om te stoppen bij kind en gezin en als zelfstandig vroedvrouw te starten.

Teamwork makes the dream work! Dat was dan ook mijn motto om te starten bij Vroedvrouwenpraktijk Bewonder. Ik kan nu met kennis, ervaring en passie werken in een leuk en enthousiast team. Hierdoor kunnen jullie genieten van één vaste vroedvrouw voor al jullie zorgen en is er bij afwezigheid ook de mogelijkheid om door één van onze toffe collega’s opgevolgd te worden.

Ik ontdekte dat de thuiszorg niet mijn job is, maar eerder mijn passie.

Naast vroedvrouw in de eerste lijn kan je me ook terugvinden in het ziekenhuis. Hier werk ik nog deeltijds op de afdeling verloskamer, materniteit en neonatologie.

Waar ik mega blij van word? Op huisbezoek gaan en aanvoelen dat ik echt iets heb kunnen betekenen. Dat ouders opgelucht zijn, ik hen overtuigd heb dat ze goed bezig zijn of hen met één van mijn vele tips vooruit heb kunnen helpen. Een zalig gevoel!

Hopelijk tot snel…