Ik ben Heidi Lenaerts, heel graag mama van Marie, Pierre en Louise.

Ondertussen zijn mijn kinderen niet meer zo klein maar elke dag maakten/maken ze me een beetje meer “wijzevrouw”.

Lang voor ik wist wat een job als vroedvrouw allemaal inhoudt was ik er zeker van dat ik dit wilde worden. Een keuze die me nog elke dag blij maakt.

Na mijn afstuderen startte ik meteen in het ziekenhuis van Rocourt. Mijn werk op de materniteit, verloszaal en hoog-risico zwangerschappen leerde me inspelen op de meest onverwachte en uiteenlopende situaties. Ik leerde er vloeiend Frans, alors familles françaises: En tant que sage-femme, je suis heureuse de vous prodiguer des soins chaleureux dans votre langue maternelle.

Omdat mijn moederhart meer thuis wilde zijn met de kinderen, startte ik in 2014 als zelfstandige vroedvrouw. Eindelijk had ik dé job van mijn leven gevonden! Omdat samen werken werkt maakte ik uiteindelijk de stap naar vroedvrouwenpraktijk Bewonder.

Naast vroedvrouw werk ik ook nog een klein deeltje als verpleegkundige waardoor ik me frequent bijschool in de algemene gezondheid, zowel op lichamelijke als mentaal vlak. Ik pluk hier dagelijks de vruchten van in mijn job als vroedvrouw.

Waar mijn hart een sprongetje van maakt? Ouders en hun kindje na jaren weer tegenkomen, zien hoe dat kleine baby’tje is uitgegroeid tot een kindje en samen terugkijken op de eerste weken na de geboorte. Of een koppel dat bij mij terecht komt na mond aan mond reclame. Ik zie dit als het grootste compliment.

Ik kijk er naar uit om samen met jullie het [be]wonderlijke pad van het ouderschap te bewandelen.